Corona en het belang van gezonde levensstijl

Wetenschappelijk is bewezen dat stilzitten en zeker in de tijd van de huidige coronacrisis op geen enkele manier bevorderlijk is voor mensen. Beweging heeft een positief effect op mensen, zowel fysiek als lichamelijk. 

Vaak zijn we ons niet bewust van de lichamelijke beweging die we missen in tijden van thuiswerken. Even een trap oplopen, de fiets opspringen of van de parkeerplaats naar de werkplek lopen. Naast het halen van koffie en een korte wandeling met collega zijn er tal van momenten waarin we bewegen zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Het is dus enorm van belang dat we tijdens het thuiswerken niet in een verkeerde structuur komen te zitten, waarbij de coronakilo’s eraan vliegen en we alleen nog vanaf de eettafel naar de keuken lopen om een kop koffie te pakken. We zijn uiteindelijk bijna vastgeketend aan de eetkamerstoel door alle digitale meetings.

Zorg dat je middels beweging een positief effect creëert op je motivatie en creativiteit. Maak gebruik van de middelen die we wel beschikbaar hebben. Pak de fiets en ga tijdens de pauze een stuk fietsen of wandelen. Loop eens een keer extra de trap op of zorg ervoor dat je werkplek op een andere etage staat dan waar je sociale leven zich afspeelt. Zorg voor structuur om regelmaat en discipline te houden en zorg dat bewegen een onderdeel van het thuiswerken wordt. Als werkgever kan je bijdragen aan deze werkomgeving, ondanks dat deze plek buiten bereik van kantoor is.

Hulp voor een juiste werkomgeving voor uw werknemer? Neem contact op.

Stress- en burn-outcoaching draagt bij aan duurzame, gemotiveerde en vitale inzetbaarheid van uw medewerker. Binnen onze trajecten betrekken we zowel de privé als werkcontext bij de coaching. De inzet van onze vaste vitaliteitscoach draagt bij aan een zo optimaal mogelijk resultaat; een gezonde balans, werkplezier en effectiviteit waar uw werknemer in het vervolg van zijn leven en loopbaan profijt van zal hebben.

Als werkgever kunt u ook zorgen dat u hobby’s en cursussen stimuleert. Stimulering van ontwikkeling zorgt ervoor dat uw werknemer geprikkeld blijft en doelen blijft houden. Daarbij zorgt u dat uw werknemers zichzelf minder snel verslonzen en getriggerd blijven door zichzelf te ontwikkelen.

Coronacrisis, accepteer en stimuleer

Iedereen krijgt te maken met restricties en beperkingen. Kijk naar wat er wel kan. Uiteindelijk zullen we moeten dealen met de opgestelde maatregelen en moeten we beseffen dat we daar niets aan kunnen veranderen. Het verzetten tegen regels heeft een negatief effect op werkgever en werknemers. Focus en benadruk de zaken die wel kunnen. Word creatief en vindingrijk. Betrek iedereen binnen de organisatie en geef iedereen de ruimte om ook mee te denken over mogelijkheden. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en betrokkenheid. Ja, ook vanuit huis..

Feit blijft dat deze periode van corona een einddatum heeft. Het is alleen nog niet bekend wat die datum is. Geef inzicht in impact van de maatregelen waaraan uw medewerkers zich houden. Het houden aan regels heeft een positieve impact op de versoepelingen van de maatregelen. Benadruk de positieve berichtgeving en constatering die u doet en waarneemt binnen uw organisatie.

Er ontstaat een beperking in sociaal contact door het feit dat we veelal thuiswerken. Met de nodige alternatieve ontspanning wordt er met de dag meer ingespeeld op het leven aan huis. Digitale spellen spelen met bekenden of een familie call middels videobellen. Er zijn tal van mogelijkheden waar men alternatieven kan vinden voor het avondje op stap of het bezoeken van bijvoorbeeld de bioscoop of theater. Daarnaast is het natuurlijk nog steeds toegestaan om samen te bewegen in de buitenlucht met daarbij inachtneming van gepaste afstand.

Sociale verbinding binnen uw organisatie? Wij helpen u graag verder!

Waar haalt uw medewerker energie uit, waar zit zijn/haar kracht? Wat draagt bij aan een duurzame inzetbaarheid van uw medewerker? Wij van Endoorr kunnen met u meedenken wat haalbaar is en welke mogelijkheden er zijn om de juiste sociale verbinding met elkaar te houden.

Preventie; Voorkomen is beter dan genezen. Juist nu!

Stimuleer vanuit uw organisatie contact en blijf alert. Zorg voor saamhorigheid en betrokkenheid onder uw werknemers. Geef binnen uw organisatie de mogelijkheid om ook constateringen te delen. Ook wanneer er zaken geconstateerd worden bij collega’s. Door een betrouwbare werkgever te zijn zullen werknemers opener zijn en ook bij mogelijke klachten dit kunnen aangeven. Stuur als werkgever een kaartje of een attentie. Een extra complimentje zorgt voor een positieve mindset en stimuleert de vitaliteit in uw organisatie.

Voorkomen blijft natuurlijk altijd beter dan genezen.

Een vitaliteitscoach inzetten om de impact van corona op uw organisatie te beheren?

HR manager, casemanager of verzuimconsulent en op zoek naar een sparringspartner of coach binnen uw organisatie?

Neem contact op